Ēdiena piegādes pieprasījums ir arvien augošs. Sākoties Covid-19 uzliesmojumam, apmēram 65-70% patērētāju ir norādījuši, ka viņi turpinās pasūtīt ēdienu ar piegādi arī pēc pandēmijas.
Atceraties, ka efektīvākais veids sasniegt jūsu mērķa auditoriju - ir izmantot tiešsaistes spēku, vai tā būtu mājas lapa vai sociālie mediji.
Pārtikas veterinārā dienesta tālrunis konsultācijām pārtikas uzņēmumiem: 63713914
Ēdienu izmaksām ir vistiešākā ietekme uz restorāna ienesīgumu, tādēļ ir svarīgi zināt, cik lielas tās ir. Tās attiecas uz sastāvdaļu izmaksām, bet neietver, piemēram, darbaspēka vai pieskaitāmās izmaksas. Izmaksu aprēķināšana ir būtisks instruments, kas palīdzēs noteikt, vai nepārsniedzat ēdiena izmaksām atvēlēto peļņas daļu.
Ir svarīgi izprast arī recepšu izmaksu aprēķina pamatprincipus,
lai jūs:
Vienreizlietojamie trauki vienmēr ir bijuši un būs svarīga sastāvdaļa Horeca nozarē. Kā zināms, 2021. gadā aizliegs virkni vienreizlietojamo plastmasas izstrādājumu, piemēram, vienreizlietojamos plastmasas traukus, kokteiļu salmiņus, vates kociņus un balonu kātiņus. Samazināšanas mērķi attieksies uz pārtikas un dzērienu vienreizlietojamo plastmasas taru: hamburgeru iepakojumiem, sendviču kastītēm, trauciņiem, kas paredzēti desertu un uzkodu servēšanai. Direktīva paredz samazināt arī dažādu citu plastmasas izstrādājumu patēriņu un veicināt to pārstrādi. Šādi ierobežojumi ievērojami skar ēdināšanas nozares pārstāvju darba ikdienu, tāpēc jau laikus jādomā par alternatīvām un risinājumiem.
No 2021. gada 3.jūlija stājas
spēkā aizliegums oksonoārdāmās plastmasas izstrādājumiem, galda piederumiem,
traukiem, glāzēm, dzērienu iepakojumiem ar ietilpību līdz 3 litriem, dzērienu
maisāmkociņiem, salmiņiem, balonu kociņiem un vates kociņiem.
Gadījumos, kad iekārtas ilglaicīgi netiek izmantotas un tām nav veikti iekonservēšanas pasākumi, notiek gumiju un blīvju izžūšana, kaļķakmens izkalšana un citi bojājumi, kuri pēc iekārtu dīkstāves perioda, atsākot iekārtu lietošanu, var radīt tehniskas problēmas.
Zemāk norādīti iespējamie bojājumi, kuri var rasties ilglaicīgas iekārtu neizmantošanas rezultātā, kā arī ieteicamās preventīvās darbības optimālai iekārtas tehniskās funkcionalitātes saglabāšanai.