Ministru kabineta 2020. gada. 9. jūnija noteikumi Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” cita starp nosaka arī darbības nosacījumus sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem.
Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanas pamatprincipi visos gadījumos ir apmeklētāju informēšana, distancēšanās, higiēnas prasību ievērošana un personiskās veselības novērtēšana. Tas nozīmē, ka arī sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem turpmākajā darbībā jāievēro šādi Covid-19 ierobežošanas pamatprincipi:
Nosakot pulcēšanās ierobežojumus, tirdzniecības vietās jānodrošina ne mazāk kā 3 m2 no publiski pieejamās telpu platības uz vienu apmeklētāju.
Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējam sabiedriskās ēdināšanas vietā papildus jānodrošina, ka:
Vienlaikus MK noteikumos definētas prasības dažāda veida pasākumu (svinības, banketi, utt.) organizēšanai, t.sk. sabiedriskās ēdināšanas vietā, nosakot personu skaitu, kā arī vispārīgās prasības kontrolēt cilvēku plūsmu, lai novērstu drūzmēšanos pie ieejām, izejām, tualetēm utml.:
Divu metru fiziskās distances un ne mazāk kā 3 m2 uz vienu personu telpā prasības NEATTIECAS uz darījumu tūrisma pasākumiem kongresu centros un konferenču zālēs un ar minētajām vietām saistītajā ārtelpā, ja pasākuma laikā apmeklētāji atrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās. Šajos pasākumos: